Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlet schabowy w sezamie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Przypieczony sezam sprawi, ze panierka na schabie będzie wyjątkowo chrupka

Kotlet schabowy w sezamie Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Kotlet schabowy w sezamie

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy w sezamie
Mięso umyć rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Następnie oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Kotlety smażyć na rozgrzanym smalcu z obydwu stron na zloty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlet schabowy w sezamie
Etap 1