Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlet schabowy z jajkiem i ogórkiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety schabowe z ogórkiem i gotowanym jajkiem są smaczne i łatwe do przygotowania

Kotlet schabowy z jajkiem i ogórkiem

Składniki:

Kotlet schabowy z jajkiem i ogórkiem

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z jajkiem i ogórkiem
Mięso umyć, osuszyć, podzielić na 4 kotlety, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć na 1 godz. do lodówki. Jajka obrać ze skorupek, pokroić na połówki, ogórka podzielić na 4 części. Następnie mięso wyjąć z lodówki, każdy kawałek posmarować musztardą, położyć połówkę jajka i kawałek ogórka, złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem lub spiąć wykałaczką. Kotlety oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym jajku i obtoczyć w bułce tartej. Smażyć na rumiano, z obu stron, na rozgrzanym oleju.