Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlet schabowy z masłem i zieleniną

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotlet schabowy z zieleniną jest smaczny i ładnie wygląda

Kotlet schabowy z masłem i zieleniną Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlet schabowy z masłem i zieleniną

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy z masłem i zieleniną
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem na cienkie płaty, natrzeć solą i zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć pieprzem. Masło wymieszać z posiekaną zieleniną, przyprawić do smaku solą i pieprzem. Na oba płaty mięsa położyć po łyżce farszu, złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem. Panierować w mące, jajku i tartej bułce. Smażyć z obu stron na rumiano na rozgrzanym smalcu.
Kotlet schabowy z masłem i zieleniną
Szczypiorek i natkę pietruszki drobno posiekać
Kotlet schabowy z masłem i zieleniną
Wymieszać z masłem, przyprawić solą i pieprzem
Kotlet schabowy z masłem i zieleniną
Farsz układać na mięso, złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem
Kotlet schabowy z masłem i zieleniną
Panierować w mące roztrzepanym jajku i bułce tartej