Sposób przygotowania:
Kotlet schabowy z ziemniakami i surówką
Ziemniaki obieramy, gotujemy w posolonej wodzie, odcedzamy. Schab bez kości kroimy na plastry i roztłukujemy tłuczkiem, solimy i pieprzymy po obu stronach a następnie obtaczamy w jajku i bułce i smażymy. Teraz możemy przejść do robienia surówki z kapusty pekińskiej.
Kapustę pekińską kroimy na pół a następnie drobno siekamy, przekładamy do miski. Następnie obieramy cebulę, marchewkę i jabłko. Marchewkę i jabłko trzemy na tarce z grubymi oczkami a cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystko wsypujemy do miski z kapustą pekińską i mieszamy. Całość posypujemy solą, dodajemy troszeczkę cukru i soku z cytryny - mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Przed samym spożyciem dodajemy majonez bądź też śmietanę albo jogurt naturalny jeżeli ktoś woli. Ziemniaczki, surówkę i kotleta schabowego wykładamy na talerz. Możemy ozdobić koperkiem. Smacznego!
Kapustę pekińską kroimy na pół a następnie drobno siekamy, przekładamy do miski. Następnie obieramy cebulę, marchewkę i jabłko. Marchewkę i jabłko trzemy na tarce z grubymi oczkami a cebulę kroimy w drobną kostkę. Wszystko wsypujemy do miski z kapustą pekińską i mieszamy. Całość posypujemy solą, dodajemy troszeczkę cukru i soku z cytryny - mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Przed samym spożyciem dodajemy majonez bądź też śmietanę albo jogurt naturalny jeżeli ktoś woli. Ziemniaczki, surówkę i kotleta schabowego wykładamy na talerz. Możemy ozdobić koperkiem. Smacznego!