Ela Dz

Ela Dz

Złoty Ekspert
[Przepisów: 730]

Kotlet w grzybowej panierce

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Aby zwykłemu kotletowi schabowemu dodać innego wymiaru wystarczy zmielić suszone grzyby i dodać je do panierki. Gwarantuję że smak i aromat będą mile łaskotać zmysły.

Kotlet w grzybowej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlet w grzybowej panierce

 

Sposób przygotowania:

Kotlet w grzybowej panierce
Kotlety obieramy ze wszystkich błon i tłustych elementów, a następnie rozbijamy. Do miseczki wbijamy jajko, rozprowadzamy je z mlekiem, solą i pieprzem. Zanurzamy kotlety i odstawiamy na co najmniej dwie godziny w chłodne miejsce. Grzyby mielimy i mieszamy z bułką tartą. Panierujemy kotlety i smażymy na gorącym tłuszczu. Należy uważać aby się nie przypaliły, suszone grzyby bardzo szybko łapię kolor. Gotowe kotlety osuszamy na papierowym ręczniku i możemy kosztować.
Kotlet w grzybowej panierce
Jajko rozprowadzamy z mlekiem solą i pieprzem.
Kotlet w grzybowej panierce
W takiej kąpieli moczymy jajka około dwóch godzin.
Kotlet w grzybowej panierce
Grzyby mielimy a następnie mieszamy z tartą bułką.