Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kotlet z kaczki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Kotlet z kaczki gości u nas bardzo rzadko, mąż lubi takie kotlety odgrzać po obiedzie jako mięsko do bułki na kolacyjkę.

Kotlet z kaczki Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlet z kaczki

 

Sposób przygotowania:

Kotlet z kaczki
Filet z kaczki przekrawamy na pół, oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy.

Do miski wbijamy jajka, roztrzepujemy je doprawiając solą i pieprzem, wkłądamy mięso i odstawiamy na godzinę do lodówki.

Następnie panierujemy w bułce tartej, smażmy z dwóch stron na rozgrzanym oleju do zarumienienia i upieczenia kotleta.
Kotlet z kaczki
mięso panierujemy w bułce tartej i wkładamy na patelnie
Kotlet z kaczki
Kotelty smażymy po kilka minut z dwoch stron.