Sposób przygotowania:
Piersi w panierce orzechowo-parmezanowej
Pierś z kurczaka myjemy, oczyszczamy i każdą pojedynczą przekrajamy na pół na cieńsze kotleciki. Każdy posypujemy przyprawą do potraw mięsnych, do miseczki wbijamy jajko, dodajemy sól i pieprz, i rozstrzepujemy. Przygotowujemy panierkę: orzechy wkładamy do woreczka i kruszymy uderzając wałkiem lub tłuczkiem (rozbijamy na mniejsze kawałki ale nie całkiem drobno). Następnie orzechy rumienimy na suchej patelni. Orzechy przekłdamy do miski, dodajemy tarty parmezan, bułkę tartą, czosnek niedźwiedzi, odrobinę soli i pieprzu, mieszamy. Każdy kotlet dokładnie moczymy w jajku, a następnie obtaczamy dokładnie w panierce. Kotlety smażymy na dobrze rozgrzanym oleju (oleju powinno być dużo żeby kotlety nie wchłonęły go dużo i aby były chrupiące). Smażymy z obu stron na średnim ogniu na złoto. Smacznego:)