Sposób przygotowania:
Kotlet z tuńczyka
Na początku oczywiście trzeba wyjąć tuńczyka z puszki i wsadzić do dowolnego naczynia następnie dodajemy bułkę tartą z startym serem. Dokładnie wymieszać i dodać rozbełtane jajko (szczypiorek, bazylię, natkę z pietruszki) i oczywiście dokładnie wymieszać. Po czym postaraj się z formułować czyli ulepić małe kotleciki, i włożyć je do lodówki. W tym czasie ugotuj makaron tak jak jest napisane na etykietce z instrukcją na opakowaniu. (nie gotuj do pół twardego makaronu bo jest niesmaczne). Odcedź makaron. Na patelni rozgrzej oliwę z oliwek. Zaczynaj powoli smażyć na wolnym ogniu kotleciki z tuńczyka tak około od 8- 10 minut oczywiście często obracając tak aby się nie przypaliły. Powinny mieć złoto- brązowy kolor. Najważniejsze odsącz kulki na papierowym papierze. Odcedź makaron. przeżuć go na patelnię gdzie smażyły się kotlety i dodaj kukurydzę. Samaż przez minutę i od czasu do czasu pomieszaj. Podawaj makaron z kotlecikami również polecam z ketchupem. Smacznego.
edytaha
A poza tym pół twardy (czyli al'dente) makaron jest akurat zdrowszy, bo lżej strawny od miękko ugotowanego. Tobie nie musi smakować, ale na pewno wiele osób woli nie rozgotowany.
iw1987
edytaha
msewka
zewa
To jakaś masakra.............
elzbieta8960