Kotlety cielęce z chrzanem (Litwa)

  • 1
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Oczyszczone kotlety zbić trochę tłuczkiem, uformować zgrabne kotleciki i posolić.

Kotlety cielęce z chrzanem (Litwa)

Składniki:

Kotlety cielęce z chrzanem (Litwa)

 

Sposób przygotowania:

Kotlety cielęce z chrzanem (Litwa)
Oczyszczone kotlety zbić trochę tłuczkiem, uformować zgrabne kotleciki i posolić. Roztopić masło na patelni, maczać kotlety w roztrzepanych jajkach, obsypać drobnym sucharkiem, smażyć na maśle na złotawy kolor. Ułożyć an metalowy półmisek przekładając masą złozoną z uduszonego w maśle chrzanu z cebulą i tartą bułką. Zalać to śmietaną, przykryć i wstawić do piekarnika. Przed podaniem polać rozpuszczonym kawałkiem bulionu i cytryną.

Tagi:

jajko tarta jajka