renatka1

renatka1

Złoty Ekspert
[Przepisów: 558]

Kotlety czekoladowo-orzechowe

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciekawy smak kotletów schabowych.

Kotlety  czekoladowo-orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety czekoladowo-orzechowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety czekoladowo-orzechowe
Na początek myjemy mięso i osuszamy. Następnie posypujemy solą i pieprzem i rozbijamy tłuczkiem. Przygotowujemy panierkę w następujący sposób: orzechy mielimy, czekoladę ścieramy na tarce i wszystko mieszamy z otrębami. Jajka rozbijamy widelcem z solą. Panierujemy mięso w jajku i panierce i smażymy na rozgrzanym maśle klarowanym z obu stron. Podajemy z ziemniakami i suróweczką.
Kotlety  czekoladowo-orzechowe
Zmielone orzechy, startą czekoladę i otręby mieszamy.
Kotlety  czekoladowo-orzechowe
Rozbite mięso panierujemy w jajku i panierce.
Kotlety  czekoladowo-orzechowe
Na patelni rozgrzewamy masło klarowane i
Kotlety  czekoladowo-orzechowe
smażymy mięso na złoty kolor z obu stron.