Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kotlety de vollaile

  • 8
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 8

Pyszne, soczyste kotlety!!!

Kotlety de vollaile

Składniki:

Kotlety de vollaile

 

  • Na 4 osoby:
  • 4 kotlety ze schabu środkowego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżka drobno posiekanej natki pietruszki
  • Kucharek, pieprz mielony
  • bułka tarta
  • 2 jajka
  • olej do smażenia+1 łyżeczka masła

Sposób przygotowania:

Kotlety de vollaile
Schab rozbić niezbyt cienko, tak by nie porozrywać mięsa. Każdy kotlet posypać Kucharkiem i pieprzem.Położyć po kawałeczku masła, posypać pietruszką i ciasno zwinąć.Każdy kotlet panierować w jaku i bułce tartej. Smażyć na oleju z dodatkiem masła na złoto.
SMACZNEGO!