Ag.Zetka

Ag.Zetka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1373]

Kotlety drobiowe po hawajsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Słodki ananas idealnie komponuje się z mięsem z piersi kurczaka. Całości dopełnia rozpływający się ser żółty.

Kotlety drobiowe po hawajsku

Składniki:

Kotlety drobiowe po hawajsku

 

Sposób przygotowania:

Kotlety drobiowe po hawajsku

ETAP 1:

Kotlety drobiowe po hawajsku
Kotlety obtoczone w panierce smażymy na oleju

Piersi z kurczaka przekrawamy wzdłuż na połówki, oprószamy z obu stron solą i pieprzem, panierujemy kolejno: w mące, rozmąconym jajku i bułce tartej.

Kotlety smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

ETAP 2:

Kotlety drobiowe po hawajsku
Plasterki ananasa przekrajamy na kawałki

Plasterki ananasa obieramy, wykrajamy łyko. Plasterki kroimy na połówki.

ETAP 3:

Kotlety drobiowe po hawajsku
Kotlety zapiekamy pod ananasem i żółtym serem

Kotlety układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Na kotletach układamy kawałki ananasa i plastry sera. Pieczemy przez 15 minut w 175 st. C.


Tagi:

danie kotlet