agnieszkalider

agnieszkalider

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 786]

Kotlety grzybowe 5

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Kotlety z grzybów leśnych świeżych- pyszne polecam

Kotlety grzybowe 5

Składniki:

Kotlety grzybowe 5

 

Sposób przygotowania:

Kotlety grzybowe 5
Przygotować niezbędne składniki na kotleciki. Grzyby przebrać, oczyścić, usunąć uszkodzone i niejadalne części bardzo dokładnie umyć na sicie pod bieżącą wodą, czynność powtarzać kilkakrotnie. Bułkę pszenną namoczyć w mleku, dokładnie odcisnąć. Następnie grzyby obgotować przez kilkanaście minut, odcedzić. . Cebule obrać, pokroić na ćwiartki. Grzyby, namoczoną bułkę i cebulę zemleć w maszynce do mięsa, dodać jajko i przyprawić. Masę dokładnie wymieszać, formować owalne kotlety, obtoczyć w tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju.