gosia56

gosia56

Złoty Ekspert
[Przepisów: 816]

Kotlety jaglane na zielono

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 18
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Bardzo lubię kotlety jaglane, a te ze szpinakiem to naprawdę był super pomysł, były pyszne i do tego ten zielony kolor rewelacja.

Kotlety jaglane na zielono Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Kotlety jaglane na zielono

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jaglane na zielono
Kaszę gotujemy według przepisu na opakowaniu, studzimy.

Cebulę kroimy w kostkę.

Na patelnię dajemy masło klarowane albo olej dodajemy cebulę podsmażamy chwilę dodajemy szpinak najlepiej rozdrobniony dusimy aż wyparuje nadmiar wody ,doprawiamy solą pieprzem, gałką i imbirem mieszamy i odstawiamy aż szpinak wystygnie.

Do miski przekładamy zimną kaszę rozdrabniamy najlepiej widelcem.

Do kaszy dodajemy zimny szpinak ,kruszymy serek ricotta, wbijamy jajko dodajemy kaszę mannę i bułkę tartą wyrabiamy masę. Jeżeli trzeba to doprawiamy jeszcze.

A jeżeli masa jest wolna to można jeszcze dodać trochę kaszy manny.

Najlepiej przygotowaną masę włożyć do lodówki aby smaki się przegryzły.

Z masy mokrymi dłońmi formujemy okrągłe kotlety, obtaczamy w bułce tartej.

Kotlety smażymy na rozgrzanym oleju.

Takie kotlety podajemy na ciepło do obiadu, albo na zimno na kanapki.

POLECAM!!!!
Kotlety jaglane na zielono
Kaszę gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu
Kotlety jaglane na zielono
Podsmazamy szpinak z cebulą doprawiamy i studzimy
Kotlety jaglane na zielono
Do zimnej kaszy dodajemy wszystkie dodatki mieszamy
Kotlety jaglane na zielono
Formujemy kotlety mokrymi dłońmi i obtaczamy w bułce tartej
Kotlety jaglane na zielono
Takie kotlety mozna podać na ciepło do obiadu
Kotlety jaglane na zielono
Bardzo pyszne kotlety jaglane ze szpinakiem podane na zimno '