Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kotlety mielone

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Klasyka gatunku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kotlety mielone

Składniki:

Kotlety mielone

 

  • 0,5 kg zmielonej łopatki
  • 0,30kg surowego, przerastanego boczku
  • 1 mała cebula
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 1 czerstwa bułka
  • 1 jajko
  • sól, pieprz, kucharek,
  • olej do smażenia
  • bułka tarta

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone
Łopatkę i boczek zemleć. Bułkę namoczyć w letniej, przegotowanej wodzie z Kucharkiem. Cebule pokroić bardzo drobno, czosnek przecisnąć przez praskę. Dodać do mięsa dobrze odciśniętą bułkę, cebulę, czosnek, jajko, przyprawy i 1 łyżkę oleju. dokładnie wyrobić masę. Formować kotlety.Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju.