andzia67

andzia67

Szef Kuchni
[Przepisów: 58]

Kotlety mielone

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Mielone w wersji z koperkiem-moje ulubione!

Kotlety mielone

Składniki:

Kotlety mielone

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone
Kajzerkę namaczam w mleku,odciskam. Koperek płukam i kładę na ręczniku papierowym ,do osuszenia.Na maśle smaże pokrojoną w półpiórka cebulkę.Mielone mięso przekładam do miski ,dodaję bułkę,podsmażoną cebulkę, jajko, posiekany drobno koperek oraz przyprawy vegetę,pieprz, paprykę,majeranek i sól .Mieszam wszystko i wyrabiam dłońmi na jednolitą masę, formuję kotleciki ,obtaczam w tartej bułce i kładę na rozgrzane na patelni masło klarowane.Smaże z obu stron na chrupiąco, a na koniec przekładam do rondelka z przykryciem .SMACZNEGO!