Wróbelek

Wróbelek

Starszy Kucharz
[Przepisów: 20]

Kotlety mielone nadziewane

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Podaje z ziemniaczkami i surówką.

Kotlety mielone nadziewane

Składniki:

Kotlety mielone nadziewane

 

  • 50dkg mięsa mielonego
  • 2 łyżki bułki tartej
  • ½ szklanki mleka
  • 1 jajko
  • 1 białko
  • 1 posiekana cebula
  • ser salami ( plasterki tak na ok. 0,5 cm)
  • masło
  • mielona słodka papryka, wegeta sól, pieprz – przyprawy wedle uznania i gustów

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone nadziewane
1. cebulę zasmażyć. 2. Tartą bułkę zalewamy ciepłym mlekiem. 3. Każdy plasterek sera smarujemy masłem i posypujemy papryką. 4. Do rozmoczonej tartej bułki dodajemy cebulę, jajko, białko, przyprawy i mięso. 5. Całość dokładnie wyrabiamy i dzielimy na kotlety. 6. Z każdej porcji mięsa formujemy szeroki płat, do środka wkładamy ser, otaczamy mięsem. 7. Panierujemy, dokładnie dociskając. 8. Smażymy na głębokim tłuszczu.