Sposób przygotowania:
Kotlety mielone po francusku
Mięso i żoładki siekamy na malutkie kawałeczki, Gotujemy wino 1:1 z wodą, wkładamy tam żołądki z mięsem i gotujemy 15 minut. Dodajemy wątróbki i gotujemy jeszcze 5 minut. Wyjmujemy wszystko, mielimy razem a potem przesmażamy na 2 łyzkach smalcu. Mieszamy mięso z bułka tartą, szczyptą cynamonu, sola, pieprzem, i sokiem z 1/2 cytryny. Dodajemy 4 żółtka i podlewamy woda w której gotowało się mieso tak by masa zrobiła sie spójna i kleista. Dzielimy na 4 części, formujemy kulę i spłaszczamy ja na placek o grubości około 1 cm. Każdy taki placek smażymy na smalcu 15-20 minut (na bardzo małym ogniu tak by nam sie nie spaliło). Podajemy z duszonym mixem warzyw ozdobione pietruszką. Smacznego!