Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kotlety mielone po mińsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Podawać z ziemniakami z wody i sezonową surówką.

Kotlety mielone po mińsku

Składniki:

Kotlety mielone po mińsku

 

  • 50 dag mielonego mieszanego mięsa
  • 50 dag kiełbasy (np. śląskiej)
  • 2 czerstwe bułki kajzerki
  • 150 ml mleka
  • 2 jajka
  • 4 łyżki tartej bułki
  • 3 łyżki smalcu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone po mińsku
Kiełbasę pokroić w kostkę. Połączyć z mięsem i namoczonymi w mleku , odciśniętymi bułkami. Dodać rozkłócone jajka. Doprawić solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać. Z masy formować kotlety. Obtaczać w tartej bułce. Smażyć na smalcu z obu stron na złotobrązowy kolor.