mic

mic

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 140]

Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Mięso mielone z dodatkiem czosnku, ziół, natki

Kotlety mielone wieprzowo-wołowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

 

  • mięso wieprzowo-wołowe-1,5 kg
  • jajko- 3 sztuki
  • szczypior-2 pęczki
  • zioła prowansalskie-1 łyżeczka
  • natka pietruszki-1,5 łyżeczki
  • chleb czerstwy-4 kromki
  • bułka tarta-do panierki
  • przyprawa do kurczaka-1 łyżeczka
  • sól-do smaku
  • pieprz -do smaku
  • papryka-do smaku

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone wieprzowo-wołowe
Do miski wykładamy mięso, do którego wbijamy 3 sztuki jajka. Chleb czerstwy- takim dysponowałem, namoczyłem, wycisnąłem. Dodałem do mięsa. Dodałem także opłukany, drobno pokrojony koper, dodatkowo zioła prowansalskie, przyprawę do kurczaka, a także sól i pieprz , paprykę słodką do smaku.Wszystko wymieszałem ze sobą. Smażyłem uformowane kotlety z 2 stron.
Kotlety mielone wieprzowo-wołowe
dodane składniki do mięsa mielonego, w misce
Kotlety mielone wieprzowo-wołowe
dodanie przypraw do smaku, papryka, zioła, natka
Kotlety mielone wieprzowo-wołowe
Wymieszane wszystkie składniki ze sobą na masę gładką
Kotlety mielone wieprzowo-wołowe
obtoczone w bułce tartej kotlety, podczas smażenia