Sposób przygotowania:
Krokiety z czerwona kapusta
Skladniki na nalesniki wymieszac i odstawic. Kapuste poszatkowac, boczek stopic i wylozyc na niego kapuste. Zmniejszyc palnik na minium i dusic kapuste pod przykryciem. Do miekkiej kapusty dodac pokrojona w koste cebulke i usmazone mieso mielone (jak do bolognese), przyprawic. Cebule przeznaczona do sosu pokroic w kostke i lekko podsmazyc, dodac pokrojone pieczarki, kilka minut dusic, wlac 2 szklanki goracej wody, przyprawic vegeta, maggi i pieprzem do smaku. Dodac smietane i sos zagescic maka pszenna wymieszana w 1/2 szklance wody. Usmazyc bardzo cieniutkie nalesniki, na kazdy nalozyc pelna lyzke farsz z kapusty, zawinac i obtoczyc najpierw w rozmaconym jajku a nastepnie obtoczyc w bulce tartej i smazyc na rumiano z obydwu stron. Podawac polane sosem pieczarkowym.
misia53
cherry
iwi69
eli_555
Jojo
elzbieta8960