Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z pieczarkami.
Kajzerke namoczyc w mleku lub w wodzie.Cebule oczyscic i drobniutko posiekac w kosteczke lub zetrzec na tarce o grobych oczkach.Do mielonego miesa dodac namoczona i odcisnieta kajzerke , jajko, cebulke oraz do smaku sol i pieprz.Dokladnie wszystko wymieszac.Pieczarki oczyscic i zetrzec na tarce o grobych oczkach .Przelozyc pieczarki na rozgrzana patelnie i odparowac nadmiar plynu, posolic lekko i oproszyc pieprzem do smaku. Z miesa mielonego formowac niewielkie plaskie placki na dloni do kazdego wkladac niewielka porcje wystudzonych pieczarek, dokladnie zlepic kotleciki.Kotleciki obtoczyc w bulce tartej i smazyc na oleju na zloty kolor .Podawac z ziemniakami i roznego rodzaju surowkami .Smacznego.
kinga
Sarenka
msewka
Evi
Natala1210