Sposób przygotowania:
kotlety mielone z serem i pieczarkami
Pieczarki kroimy w średnią kostkę (nie za drobno, chodzi o to, żeby nie zrobiła się papra pieczarkowo-mięsna, powinny być wyczuwalne) a cebulę w drobną kostkę w kostkę i dusimy razem na maśle,pieczarki solimy od razy po wrzuceniu na patelnię, wtedy puszczą wodę, dusimy do momentu jej odparowania i zostawiamy do wystygnięcia. Bułkę moczymy w wodzie (woda nie może być gorąca, bo bułka się "rozciapie"), następnie dokładnie odciskamy Ser ścieramy na grubych oczkach tarki. Mięso mielone, bułkę, zimne pieczarki, ser, jajka, przyprawy mieszamy w misce, jeśli masa jest za rzadka dodajemy bułkę tartą (lub kaszę mannę), tyle ile zabierze, masa powinna być na tyle gęsta, żeby formować kotleciki. kotlety panierujemy w bułce tartej i smażymy na gorącym oleju ze wszystkich stron.