Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z ziemniakami
Obierz i ugotuj ziemniaki.Gdy będą ugotowane poduś je praską i dodaj do mięsa. Cebulę pokrój w drobną kostkę i smaż na jak najmniejszej ilości oleju , a w międzyczasie pokrój także w drobną kostkę pieczarki.Dodaj je do złotej cebuli i duś razem parę minut ( do odparowania wody). Wymieszaj w misce mięso , ziemniaki , jajko , zioła i cebulę z pieczarkami ( odsącz ją z tłuszczu ).Dodaj posiekany czosnek. Wyrób jednolitą masę , jeśli będzie za rzadka dodaj 2-3 łyżki tartej bułki. Formuj z masy okrągłe kotleciki o średnicy ok.5 cm , otocz każdy w bułce tartej i smaż z obu stron 3-4 minuty. Ja zrobiłam do tego gęsty sos pieczarkowy z duuużą ilością zielonej pietruszki
Natala1210