alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Kotlety mielone zapiekane z warzywami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można zrobić syty obiad z mniejszej ilości kotletów

Kotlety mielone zapiekane z warzywami

Składniki:

Kotlety mielone zapiekane z warzywami

 

  • 0,25 kg mięsa mielonego
  • 1 cebula
  • 1 bułka
  • 1 jajko
  • sól
  • majeranek
  • pieprz mielony
  • maggi w płynie
  • bułka tarta
  • smalec
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 1 szklanka słodkiej śmietany
  • 1 słoik marchewki z groszkiem
  • 20 dag sera żółtego

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone zapiekane z warzywami
Usmażyć na złoto drobno pokrojona cebulę i dodać do mięsa razem z namoczoną i odciśniętą bułką i jajkiem . Doprawić mięso do smaku solą , pieprzem , majerankiem i maggi . Uformować 6 kotletów . Obtoczyć w bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano z jednej i drugiej strony .
Odcedzić marchewkę z groszkiem .W naczyniu do zapiekania ułożyć marchewkę z groszkiem a po między nią włożyć kotlety .Śmietanę wymieszać z koncentratem .Zalać kotlety . Posypać po wierzchu utartym serem . Wstawić do piekarnika na 180 * i zapiekać aż ser się roztopi ok 30 minut ( od chwili kiedy piekarnik sie nagrzeje ).