Sposób przygotowania:
Kotlety mielone zapiekane z warzywami
Usmażyć na złoto drobno pokrojona cebulę i dodać do mięsa razem z namoczoną i odciśniętą bułką i jajkiem . Doprawić mięso do smaku solą , pieprzem , majerankiem i maggi . Uformować 6 kotletów . Obtoczyć w bułce tartej . Smażyć na rozgrzanym smalcu na rumiano z jednej i drugiej strony .
Odcedzić marchewkę z groszkiem .W naczyniu do zapiekania ułożyć marchewkę z groszkiem a po między nią włożyć kotlety .Śmietanę wymieszać z koncentratem .Zalać kotlety . Posypać po wierzchu utartym serem . Wstawić do piekarnika na 180 * i zapiekać aż ser się roztopi ok 30 minut ( od chwili kiedy piekarnik sie nagrzeje ).
Odcedzić marchewkę z groszkiem .W naczyniu do zapiekania ułożyć marchewkę z groszkiem a po między nią włożyć kotlety .Śmietanę wymieszać z koncentratem .Zalać kotlety . Posypać po wierzchu utartym serem . Wstawić do piekarnika na 180 * i zapiekać aż ser się roztopi ok 30 minut ( od chwili kiedy piekarnik sie nagrzeje ).
Barwa