marcinellino

marcinellino

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 149]

kotlety nadziewane pasztecikami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 2/5 głosów: 2

kotlety nadziewane pasztecikami

kotlety nadziewane pasztecikami

Składniki:

kotlety nadziewane pasztecikami

 

Sposób przygotowania:

kotlety nadziewane pasztecikami
Przygotować dość grube kotlety, oczyścić, lekko pobić tłuczkiem, w każdym zrobić głębokie nacięcie (byle nie do końca). Posolić. Do tak przygotowanych kieszonek wyciętych w kotletach włożyć po plastrze pasztetu. Brzegi mięsa złożyć i zacisnąć. Jajko rozmącić z odrobiną mleka. Przygotować przesianą tartą bułkę, po czym kotlety panierować. Rozgrzać na patelni masło, smażyć kotlety na rumiane po 3 min z każdej strony.

Tagi:

jajko tarta jajka