VioletoweKucharzenie

VioletoweKucharzenie

Złoty Ekspert
[Przepisów: 789]

Kotlety po mazursku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Zapraszam do mojej mazurskiej kuchni. W niej zawsze smacznie, syto i kolorowo! Roladki z farszem z jajek i szynki uświetnią każdą domową uroczystość czy niedzielny obiad!

Kotlety po mazursku

Składniki:

Kotlety po mazursku

 

Sposób przygotowania:

Kotlety po mazursku
Schab kroimy w plastry ok. 1 cm. Rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy solą i pieprzem. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i siekamy bardzo drobno. Szynkę konserwową kroimy w kosteczkę. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Koperek siekamy.

Wszystkie składniki farszu łączymy, doprawiamy. Schab układamy na desce, nakładamy farsz, zwijamy w roladkę. Każdą panierujemy w jaku i bułce tartej.

Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni.