gosia p.

gosia p.

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1329]

Kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Smaczne kotlety z mintaja.

Kotlety rybne Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
Czerstwe bułki namaczamy w mleku. Filet z mintaja rozmrażamy i dokładnie osuszamy na ręczniku papierowym. Cebulę obieramy i przekrawamy na pół. Do rozdrabniacza porcjami wkładamy filety z mintaja, cebulę oraz odciśniętą z mleka bułkę. Całość mielimy na drobno. Masę rybną przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy 3 łyżki bułki tartej oraz przyprawy: sól, pieprz i przyprawę do ryb. Wszystko mieszamy na jednolitą masę. Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej. Następnie smażymy na złoty kolor na rozgrzanym tłuszczu.
Kotlety rybne
Do rozdrabniacza porcjami wkładamy filety z mintaja, cebulę oraz odciśniętą z mleka bułkę. Całość mielimy na drobno.
Kotlety rybne
Masę rybną przekładamy do miski, wbijamy jajko, wsypujemy 3 łyżki bułki tartej oraz przyprawy: sól, pieprz i przyprawę do ryb.
Kotlety rybne
Z masy formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej.
Kotlety rybne
Kotlety smażymy na złoty kolor, na rozgrzanym tłuszczu.