kasia_0419

kasia_0419

Starszy Kucharz
[Przepisów: 51]

kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

kotleciki robimy z ryby krora lubimy:)

kotlety rybne

Składniki:

kotlety rybne

 

  • 60 dag filetów z ryby morskiej( ja robie z mintaja lub pangi)
  • cebula

 

Sposób przygotowania:

kotlety rybne
kajzerke namoczyc w bulionie warzywnym. cebule i czosnek obrac, posiekac, zeszklic na masle
filety rybne drobno posiekac, rozgniesc widelcem. dodac odcisnieta kajzerke, cebule z czosnkiem oraz jajka. mase dokladnie wyrobic i doprawic do smaku solą, pieprzem, szczyptą tymianku oraz mieloną papryką. Uformować kotlety, obtoczyc je w tartej bułce i usmażyc z obu stron na rozgrzanym oleju. Przed podaniem kazdy kotlet mozna ozdobic pasta pomidorową lub keczupem