alicjab312

alicjab312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 200]

Kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można zrobić z tańszej ryby

Kotlety rybne

Składniki:

Kotlety rybne

 

  • 0,5 kg filetów z ryby ( tych tańszych )
  • 1 jajko
  • 3 kromki chleba tostowego
  • sól
  • pieprz mielony
  • czosnek granulowany
  • 2 cebule
  • 1/2 pęczka natki pietruszki ( pokrojonej )
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
Rybę odmrozić i odsączyć na sitku .Zmiksować w malakserze z pokruszonym chlebem i jajkiem na gładka masę. Cebulę bardzo drobno pokroić wrzucić na patelnie na 1 łyżkę oleju. Smażyć mieszając aż się zacznie robić szklista. Przełożyć do masy rybnej i wymieszać . Posolić , dodać czosnku granulowanego ( 1 łyżeczkę ) i pieprz mielony ( 1/2 łyżeczki ), natkę. Dobrze wymieszać . Formować owalne kotleciki i obtaczać w tartej bułce .Smażyć na rumiano na oleju .