Koper

Koper

Złoty Ekspert
[Przepisów: 677]

Kotlety rybne wg Koper

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne rybne pulpeciki- idealne na obiad

Kotlety rybne wg Koper Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety rybne wg Koper

 

  • 500g filetów z morskiej ryby (u mnie mintaj)
  • 2 cebule
  • 2 suche bułki
  • 2 jajka
  • Pęczek natki pietruszki
  • Łyżeczka soli
  • Łyżeczka pieprzu cytrynowego
  • 2 łyżki kaszy manny
  • Bułka tarta
  • Olej

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne wg Koper
Rybę mielimy razem z obraną cebulą. Dodajemy namoczoną w wodzie, a następnie dokładnie odsączoną bułkę, grubo posiekaną natkę, sól, pieprz oraz kaszę manną. Następnie wbijamy jajka i całość dobrze mieszamy. Formujemy kotleciki, które obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju, aż zarumienią się z obu stron.
Kotlety rybne wg Koper
Rybę i cebulę mielimy w maszynce do mielenia
Kotlety rybne wg Koper
Natkę siekamy dość grubo- ma być składnikiem nie przyprawą
Kotlety rybne wg Koper
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą
Kotlety rybne wg Koper
Po usmażeniu nadmiar tłuszczu możemy odsączyć na papierowym ręczniku