justynkag

justynkag

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 68]

Kotlety rybne z kaszą pęczak i surówką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 1
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Dietetyczne, bardzo zdrowe i delikatne danie. Pomysł na wyśmienity obiad. Ze względu na lekkość dania, również nadaje się na kolację.

Kotlety rybne z kaszą pęczak i surówką

Składniki:

Kotlety rybne z kaszą pęczak i surówką

 

  • Kotlety rybne:

 

 

  • Surówka z kiszonej kapusty:

 

  • kapusta kiszona
  • cebula 1/2
  • natka pietruszki 1 łyżka
  • oliwa z oliwek 2 łyżki
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne z kaszą pęczak i surówką
Bułkę namoczyć w wodzie. Cebulę drobno posiekać. Filety zmielić w maszynce do mięsa.Wbić jajko do ryby, dodać cebulę, odciśniętą z wody bułkę. Doprawić solą,pieprzem i posiekaną pietruszką. Wymieszać całość. Dodać bułkę tartą,żeby asa nie była za rzadka. Formować niewielkie kotlety. Kaszę gotować na parze z dodatkiem kurkumy i soli. Kotlety również ugotować na parze. Przygotować w między czasie surówkę. Kapustę odcisnąć, posiekać. Dodać posiekaną cebulę i pietruszkę. Doprawić solą i pieprzem, dolać oliwy i cukru. Dokładnie wymieszać..