wazka2008

wazka2008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 367]

kotlety ryżowe ze szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

warto urozmaicić swoje dania obiadowe, dodając nowe składniki, np szpinak.

kotlety ryżowe ze szpinakiem

Składniki:

kotlety ryżowe ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

kotlety ryżowe ze szpinakiem
Ryż ugotować na sypko w lekko osolonej wodzie. Ostudzić. Szpinak oczyścić. Lekko podsmażyć na patelni, ostudzić i połączyć z ryżem. Dodać jajka, ser, bułkę tartą. Doprawić do smaku. Uformować owalne kotlety, obtoczyć w bułce tartej. Usmażyć na oleju na rumiano. Podawać na ciepło z dodatkiem surówki. Smacznego