Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe -,,Barbecue z piekarnik
Wymieszać olej , sos barbecue , miód, pieprz , czosnek , przyprawę Piri-Piri i zalać nią mięso .Zostawić w pojemniczku w lodówce na ok 3 godziny .Cebule pokroić w piórka .Ziemniaki obrać , umyć i jeśli są większe to przekroić .Włożyć do rękawa ziemniaki zmieszane z cebulką dołożyć na to mięso .Wlać pozostałą marynatę . Zamknąć szczelnie rękaw .Obrócić nim tak by wszystko się wymieszało , a ziemniaki i cebula pokryły się marynatą od mięsa .
Piekarnik rozgrzać do 220 *C. Ułożyć rękaw z zawartością w żaroodpornym naczyniu ( lub na blaszce ) i piec godzinę .
Wyjąć – rozciąć ostrożnie rękaw ( by nie oparzyć się parą z wnętrza worka ).
Piekarnik rozgrzać do 220 *C. Ułożyć rękaw z zawartością w żaroodpornym naczyniu ( lub na blaszce ) i piec godzinę .
Wyjąć – rozciąć ostrożnie rękaw ( by nie oparzyć się parą z wnętrza worka ).
Barwa
Babciagramolka
Sos Barbecue Winiar jest w takich saszetkach z zakrętką - ale inne gotowe sosy barbecue są też - pewnie po prostu nie zwróciłaś uwagi- a jak nie ma piri-piri to można użyć suszone chilii + wegeta - cos ostrego.