eli_555

eli_555

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1352]

Kotlety schabowe Eli

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Zwykłe kotlety a jakie pyszne.

Kotlety schabowe Eli

Składniki:

Kotlety schabowe Eli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe Eli
Umyte,osuszone kotlety potłuc tłuczkiem do mięsa na dość cienkie płaty.Każdy kotlet posypać z obu stron solą.pieprzem i czosnkiem granulowanym.Jajko rozbełtać,maczać w nim kotlety i panierować w bułce tartej.Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety na średnim ogniu,na złoty kolor z obu stron.Smacznego! Ja podałam kotlety z ziemniaczkami i kapustą zasmażaną (przepis w mojej galerii).