caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 10

Jeśli znudziły Ci się zwykłe schabowe to polecam :)

Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

Składniki:

Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym

 

  • 4 kotlety schabowe
  • 1 jajo
  • 1/2 szklanki mleka
  • mąka
  • musztarda
  • sól
  • pieprz
  • 1 cebula
  • siekana zielenina (koperek, szczypiorek, natka pietruszki, świeża bazylia)
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w cieście naleśnikowym
Kotlety bardzo cienko rozbić (max. 0,5 cm grubości). Każdy kotlet oprószyć solą i pieprzem. Posmarować z jednej strony musztardą. Cebulę bardzo drobno posiekać, wymieszać z siekaną zieleniną. Na środku każdego kotleta ułożyć trochę cebuli (na stronie posmarowanej musztardą), następnie złożyć na pół i docisnąć brzegi. Cebulę można wcześniej zeszklić. Z jajka, mleka i mąki zrobic bardzo gęste ciasto naleśnikowe. Każdy kotlet maczać w cieście ze wszystkich stron i smażyć na oleju na złoty kolor. Farsz z cebuli można zastąpić dowolnym innym np. z grzybów (grzyby najpierw usmażyć), a zamiast musztardy kotlety można posmarować ketchupem.