Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Kotlety schabowe w panierce z grzybami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Kotlety mają chrupiąca skórkę i delikatny aromat suszonych grzybów.

Kotlety schabowe w panierce z grzybami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce z grzybami

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce z grzybami
Umyte mięso osuszyć i przez folię lekko rozbić tłuczkiem do mięsa. Poprószyć do smaku solą i pieprzem. Jaja rozbełtać widelcem z przyprawą vegeta i jogurtem. Suszone grzyby rozdrobnić blenderem lub przemielić, wymieszać z tartą bułką. Mięso zamaczać w jajkach z jogurtem i lekko dociskając obtaczać w tartej bułce z grzybami. Wkładać na rozgrzany tłuszcz i obracając smażyć na rumiano obie strony kotleta. Podawać z pieczywem lub surówką i ziemniakami.
Kotlety schabowe w panierce z grzybami
Umyte mięso rozbić tłuczkiem poprószyć pieprzem i solą
Kotlety schabowe w panierce z grzybami
Suszoną tartą bułkę połączyć ze zmielonymi grzybami
Kotlety schabowe w panierce z grzybami
Kotlety panierować w jajku i tartej bułce z grzybami
Kotlety schabowe w panierce z grzybami
Na rozgrzanym tłuszczu rumienić obie strony mięsa