Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe w panierce z kaszki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlety w kaszce kukurydzianej są smaczne, mają chrupiącą skórkę.

Kotlety schabowe w panierce z kaszki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce z kaszki

 

  • 3 kotlety schabowe
  • 2 jajka
  • 2/3 szkl kaszki kukurydzianej
  • 1/2 łyżeczki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce z kaszki
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Jajka wymieszać ze szczyptą soli i sosem sojowym. Mięso obtaczać w kaszce, następnie zanurzać w jajku i ponownie w kaszce lekko dociskając. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podawać z pieczywem lub ziemniakami i surówką.
Kotlety schabowe w panierce z kaszki
Umyte mięso rozbić tłuczkiem poprószyć pieprzem i solą
Kotlety schabowe w panierce z kaszki
Jajka wymieszać z odrobiną soli i sosem sojowym
Kotlety schabowe w panierce z kaszki
Przygotowane mięso obtaczać w kaszce i roztrzepanych jajkach
Kotlety schabowe w panierce z kaszki
Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju na złoty kolor