Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe w panierce z krakersów

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety panierowane w pokruszonych krakersach są smaczne i chrupiące.

Kotlety schabowe w panierce z krakersów Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w panierce z krakersów

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w panierce z krakersów
Mięso umyć, osuszyć, ułożyć na desce, bić tłuczkiem przez folię. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem. Odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Krakersy pokruszyć ( najlepiej wałkiem na blacie). Jajko razem ze śmietaną roztrzepać widelcem. Kotlety oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku, i obtoczyć w pokruszonych krakersach, lekko dociskając. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlety schabowe w panierce z krakersów
Mięso umyć osuszyć i na desce przez folię zbić tłuczkiem
Kotlety schabowe w panierce z krakersów
Przygotować panierkę z jajka mąki i pokruszonych krakersów
Kotlety schabowe w panierce z krakersów
Kotlet obtoczyć w pokruszonych krakersach lekko dociskając
Kotlety schabowe w panierce z krakersów
Na rozgrzanym oleju smażyć kotlety z obu stron