Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z ananasem
Mięso płuczemy, osuszamy. Kroimy na plasterki, tłuczemy młotkiem z obu stron. Przyprawiamy solą i pieprzem. Następnie każdy plasterek panierujemy w mącę, w rozbełtanych jajkach z dodatkiem soli i pieprzu i w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na złoty kolor.
Ananas odsączamy z zalewy. Na każdy usmażony kotlet układamy plasterek ananasa, a na koniec przykrywamy serem żółtym. Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku w 180 stopnich do momentu, aż ser ładnie się rozpuści.
Smacznego.
Ananas odsączamy z zalewy. Na każdy usmażony kotlet układamy plasterek ananasa, a na koniec przykrywamy serem żółtym. Tak przygotowane kotlety zapiekamy w piekarniku w 180 stopnich do momentu, aż ser ładnie się rozpuści.
Smacznego.