Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z chrzanem i parówkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlety z chrzanem, warzywami i parówką są rewelacyjne.

Kotlety schabowe z chrzanem i parówkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z chrzanem i parówkami

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z chrzanem i parówkami
Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie posmarować startym chrzanem, ułożyć plasterki żółtego sera, po pół kiszonego ogórka, kawałku marynowanej papryki, i obranej z osłonki parówki. Mięso złożyć na pół, brzegi zbić tłuczkiem. Panierować w roztrzepanych jajkach wymieszanych ze szczyptą soli i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Podawać z ziemniakami i surówką.
Kotlety schabowe z chrzanem i parówkami
Cienko rozbite mięso oprószone solą i pieprzem posmarować chrzanem
Kotlety schabowe z chrzanem i parówkami
Na każdy kawałek mięsa położyć po plasterku żółtego sera
Kotlety schabowe z chrzanem i parówkami
Ułożyć po kawałku parówki kiszonego ogórka i marynowanej papryki
Kotlety schabowe z chrzanem i parówkami
Mięso złożyć na pół i brzegi zbić tłuczkiem