Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe z fasolką i papryką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Kotlety schabowe nadziewane fasolką szparagową, papryką i baleronem są smaczne i bardzo efektownie wyglądają.

Kotlety schabowe z fasolką i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe z fasolką i papryką

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe z fasolką i papryką
Fasolkę ugotować na pół miękko w osolonej wodzie, osączyć, ostudzić. Paprykę pokroić w słupki. Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Posmarować musztardą i ułożyć po plasterku baleronu. Na baleron ułożyć fasolkę, paprykę i posiekaną natkę pietruszki. Złożyć na pół, spiąć wykałaczkami. Panierować w mące roztrzepanym jajku wymieszanym z przyprawą jarzynka i pokruszonych płatkach kukurydzianych. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Kotlety schabowe z fasolką i papryką
Mięso przyprawić posmarować musztardą ułożyć baleron
Kotlety schabowe z fasolką i papryką
Włożyć paprykę fasolkę i natkę pietruszki
Kotlety schabowe z fasolką i papryką
Mięso złożyć na pół i spiąć wykałaczkami
Kotlety schabowe z fasolką i papryką
Panierować w mące jajku i pokruszonych płatkach kukurydzianych