justynak223

justynak223

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1232]

schabowe z bazylią i fasolką szparagową

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

prosto smacznie i szybko:)

schabowe z bazylią i fasolką szparagową Więcej zdjęć (3)

Składniki:

schabowe z bazylią i fasolką szparagową

 

 

 

Sposób przygotowania:

schabowe z bazylią i fasolką szparagową
Kotlety doprawiamy solą i ubijamy. Ja zawsze robię to przez torebkę foliową, wtedy mięso nie pryska po całej kuchni. Jajka rozbijamy widelcem z solą, pieprzem i bazylią (świeżą też można dodać, tylko trzeba ją drobniutko posiekać). Do jajka wrzucamy wszystkie kotlety i dokładnie mieszamy, tak aby jajko dostało się do każdego kotleta. Taki sposób jest szybszy niż panierowanie każdego kawałka mięsa w jajku.
Każdy kotlet należy dokładnie opanierować w bułce tartej i usmażyć na chrupko z każdej strony. Fasolkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Schabowe podajemy z ziemniakami z wody i fasolką.
schabowe z bazylią i fasolką szparagową
każdy kawałek mięsa ubijamy i dokładnie panierujemy w jajku
schabowe z bazylią i fasolką szparagową
po jajku należy opanierować kotlety w bułce tartej