Sposób przygotowania:
schabowe z bazylią i fasolką szparagową
Kotlety doprawiamy solą i ubijamy. Ja zawsze robię to przez torebkę foliową, wtedy mięso nie pryska po całej kuchni. Jajka rozbijamy widelcem z solą, pieprzem i bazylią (świeżą też można dodać, tylko trzeba ją drobniutko posiekać). Do jajka wrzucamy wszystkie kotlety i dokładnie mieszamy, tak aby jajko dostało się do każdego kotleta. Taki sposób jest szybszy niż panierowanie każdego kawałka mięsa w jajku.
Każdy kotlet należy dokładnie opanierować w bułce tartej i usmażyć na chrupko z każdej strony. Fasolkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Schabowe podajemy z ziemniakami z wody i fasolką.
Każdy kotlet należy dokładnie opanierować w bułce tartej i usmażyć na chrupko z każdej strony. Fasolkę gotujemy do miękkości w lekko osolonej wodzie.
Schabowe podajemy z ziemniakami z wody i fasolką.