Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z pieczarkami
Kotlety stłuc tłuczkiem do mięsa .Posolić i posypać pieprzem. Obtaczać w mące , jajku , bułce tartej.
Smażyć na rumiano kotlety na dobrze rozgrzanym smalcu. Pieczarki pokroić drobno i usmażyć na rumiano na smalcu. Włożyć do garnka kotlety i pieczarki z tłuszczem. Dodać kilka łyżek wody, skropić maggi i dusić kilka minut na małym gazie pod przykryciem ok.10 minut . Wlać śmietankę i zagotować .
Smażyć na rumiano kotlety na dobrze rozgrzanym smalcu. Pieczarki pokroić drobno i usmażyć na rumiano na smalcu. Włożyć do garnka kotlety i pieczarki z tłuszczem. Dodać kilka łyżek wody, skropić maggi i dusić kilka minut na małym gazie pod przykryciem ok.10 minut . Wlać śmietankę i zagotować .