Sposób przygotowania:
Kotlety schabowe z suszoną żurawiną
Kotlety rozbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Jajka roztrzepać dokładnie widelcem, dodać sos sojowy. Do jajek włożyć rozbite kotlety i zostawić w lodówce na godzinę.
Smażyć kotlety na rozgrzanym tłuszczu, uprzednio obtoczone w mące (ja używam do tego krupczatki), po kilka minut z każdej strony. Przed końcem smażenia na każdy kotlet nałożyć po łyżce suszonej żurawiny i przykryć kawałkiem sera żółtego.
Przykryć pokrywką i jeszcze chwilę potrzymać na niewielkim ogniu do stopienia sera.
Smażyć kotlety na rozgrzanym tłuszczu, uprzednio obtoczone w mące (ja używam do tego krupczatki), po kilka minut z każdej strony. Przed końcem smażenia na każdy kotlet nałożyć po łyżce suszonej żurawiny i przykryć kawałkiem sera żółtego.
Przykryć pokrywką i jeszcze chwilę potrzymać na niewielkim ogniu do stopienia sera.
luna
Sarenka
Jojo
wedith1
góralka
iwi69
Natala1210
iwona3004
misia53
ewa19614
fiolek
fiolek
fiolek