Elficzna

Elficzna

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Kotlety w grubej, ziarnistej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne mięso w chrupiącej panierce

Kotlety w grubej, ziarnistej panierce Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Kotlety w grubej, ziarnistej panierce

 

  • ok 5 kotletów schabowych
  • sól
  • pieprz
  • 0,5 szklanki siemienia lnianego
  • 0,5 szklanki bułki tartej
  • 0,5 szklanki słonecznika
  • 2 jajka
  • 2 łyżki wody
  • olej

Sposób przygotowania:

Kotlety w grubej, ziarnistej panierce
Kotlety schabowe rozbijam lekko, solę i pieprze. Do jednej miski wsypuję bułkę tartą, słonecznik i siemię lniane -mieszam. Do drugiej miski wbijam dwa spore jajka i dodaję odrobinę wody - ok 2 łyżki. Mieszam i rozbełtuję jajka widelcem. Kotlety maczam najpierw w jajku a następnie w panierce. Mocno dociskam kotlet aby solidnie i dużo panierki przylgnęło. Smażę na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Smacznego!
Kotlety w grubej, ziarnistej panierce
Do miski wsypuję suche składniki i mieszam do ich połączenia
Kotlety w grubej, ziarnistej panierce
mięso smażę na rozgrzanym tłuszczu z obu stron

Tagi:

jajko tarta jajka