lola11992

lola11992

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 622]

Kotlety wieprzowe z dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Bardzo dobre mięsko do drugiego dania.

Kotlety wieprzowe z dodatkami

Składniki:

Kotlety wieprzowe z dodatkami

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe z dodatkami
Obrane pieczarki strzeć na tarce i podsmażyć. Obraną cebulę pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na złoty kolor na rozgrzanej i roztopionej margarynie. Oczyszczone kotlety popieprzyć i posolić, a później obtoczyć w rozrobionym jajku i wrzucić na tłuszcz. Piec z jednej i drugiej strony. Kiedy kotlety pieczemy już z drugiej strony dać na nie podsmażone pieczarki z cebulą i obłożyć serem żółtym.