Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kotlety wieprzowe z serem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety można również podawać z surówką.

Kotlety wieprzowe z serem

Składniki:

Kotlety wieprzowe z serem

 

  • 5 szt kotletów wieprzowych
  • 5 szt plastrów wędzonego boczku
  • 15 dag sera żółtego
  • sól, pieprz
  • panierka: 2 jajka, mąka, bułka tarta
  • olej do smażenia

 

Sposób przygotowania:

Kotlety wieprzowe z serem
Kotlety wieprzowe zbijamy tłuczkiem, okładamy każdy plastrami wędzonego boczku. Obficie posypujemy tartym serem, a następnie składamy, aby ser nie rozpuścił się w czasie smażenia. Solimy i posypujemy pieprzem a następnie panierujemy w mące, jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron w dużej ilości oleju. Podajemy z ziemniakami.