lukaszek33@onet.pl

lukaszek33@onet.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 70]

Kotlety z białej fasoli oraz cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czas przygotowania tego dania wynosi ok. godziny.

Kotlety z białej fasoli oraz cebuli

Składniki:

Kotlety z białej fasoli oraz cebuli

 

Sposób przygotowania:

Kotlety z białej fasoli oraz cebuli
Na samym początku fasolę gotujemy i dostawiamy do ostygnięcia. Kolejno cebulę obieramy i drobno siekamy oraz podsmażamy na oleju na złoty kolor. Następnie mieszamy z fasolą i rozdrabniamy mikserem. Po rozdrobnieniu do warzyw dodajemy 8 łyżeczek mąki ziemniaczanej, jajko i znowu miksujemy aż masa nabierze gładkiej konsystencji. Przyprawiamy pieprzem i solą. Potem bierzemy się za formowanie z masy małych kotletów i obtaczamy je w bułce tartej. I na koniec smażymy je na rozgrzanym oleju