makarena1011

makarena1011

Szef Kuchni
[Przepisów: 104]

Kotlety z chili

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Sos bardzo ładnie pachnie

Kotlety z chili

Składniki:

Kotlety z chili

 

  • 4 kotlety z indyka
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 2 szalotki
  • 1 mała papryczka chili
  • olej do smażenia
  • 10 dag suszonych morel
  • 1 szklanka bulionu
  • 1 łyżka masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety z chili
Na stopione masło wsypać pokrojone w paski morele, posiekane chili oraz obrane i pokrojone w kostkę morele. Gotować 10 minut pod przykryciem razem z bulionem. Po czym zmiksować. Mięso posypać pieprzem. Usmażyć. Oprószyć solą. Wyjąć z patelni, a na pozstały tłuszcz wlać śmietanę ze zmiksowanym płynem. Delikatnie podgrzać. Przyprawić. Sosem polać rybę na talerzu.

Tagi:

indyk